TSH NA CZCZO

Podstrony

 

muzyka; rysunek; gry; film; psychologia; nauka; tajemnice ...

Temat: ***CZERWCÓWKI 2009***
... jutro na usg i chcę zrobić to TSH tarczycy - tylko dziś musze zadzwonić żeby się dopytać czy nie muszę być na czczo na tym badaniu - bo nigdy go nie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=56626



Temat: ***WRZESIEŃ 2009***
... a w czwartki tsh robia.Jakbym stała wsród tych zaziębionych,kichających i przenoszących inne paskudztwa:)to bym chyba wykitowała + bo to z rana na czczo.stanęłam przed drzwiami i powiedziałam ze ja w ciąży...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=58751


Temat: @--'--,----LUTY 2009----,--'--@
Hej babeczki! Nie poszłam, bo rano zaspałam, przez te nocne pobudki, a później musieliśmy pędzić na budowę Z tego co pamiętam, to zawsze ALAT i ASPAT robiłam na czczo, dlatego idę jutro na 7 rano. Od razu też zrobię to TSH, FT3 i FT4 na wizytę u endo. Nie zdążę z wynikami do wizyty o 16 u gina, ale zawsze to będzie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=53812


Temat: STARAMY SIĘ O DZIECIĄTKO !!!! CZĘŚĆ XXIII
Dziewczyny tak się teraz zastanawiam bo wyczytałam że 3-5 dzień cyklu: FSH LH estradiol testosteron prolaktyna TSH, FT3, FT4 (hormony tarczycy) a ja do szpitala idę w poniedziałek lub wtorek więc ... na własną rękę te badania między 3 a 5 dniem cyklu. I kolejne pytanie czy do tych badań trzeba być na czczo, bo jedyny wolny dzień to czwartek i jestem po...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=73442


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
ana511 witaj! bądź dzielna, łykaj codziennie tabletki, rano, na czczo, najlepiej 1/2 godziny nawet do godziny przed śniadaniem bo wtedy tyroksyna lepiej się wchłania. Żeby spokojnie myśleć o ciąży, TSH musi oscylować wokół 1, ale mój przykład TSH 23,49 pokazuje że można taki wynik szybciutko osiągnąć (od lipca tego roku) także bądź dobrej myśli. Czy robiłaś jeszcze inne badania, ft3, ft4? najważniejsze podobno jest TSH, zbadaj też sobie za jakis czas Prolaktynę przy wysokim TSH jej poziom się tez podnosi. pozdrawiam cię i życzę szybkiego dołączenia do grona staraczek i zafasolkowania
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: Starania o letnio-jesienne dzieciaczki - c.d
... TSH można robić w każdym dniu cyklu, ale mi kazano przyjśc na czczo ! w ogóle w moim laboratorium wisi informacja, ze na badania krowi trzeba przyjśc na czczo. A dziś...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=57846


Temat: Tu żegnamy kilogramy - czyli zmagania z wagą
TSH w normie
Źródło: szczecinianki.fora.pl/a/a,172.html


Temat: Tu żegnamy kilogramy - czyli zmagania z wagą
TSH w normie Pandzikso kochana, dziekuje za odpowiedz. Jutro nie da rady zrobic badan ale napewno w przyszlym tygodniu zrobie
Źródło: szczecinianki.fora.pl/a/a,172.html


Temat:
17-alpha-(OH)-Progesteron (PRO171): 158 no i moje tarczycowe: TSH (0,5-2,5): 1 raz: 3,8 ; i teraz po hormonach spadlo na 2,37 TSH mierzone po TRH (2-25) :26,67 fT3 (2-4,4): 3,27 fT4 (0,9-1,7): 1,41 babka dzisiaj zwiekszyla mi dalej dawke hormonu, az dojdzimy gdzies w okolice TSH=1. wpisalam tylko mala czesc badan, ale chyba najwazniejsze. jak cos to wolac, zobacze czy mam... i co...
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,1300.html


Temat: Ja utylam!!!! NIe wiem co robic!!! ;)
Dni kiedy powinnismy zbadac hormony: 3 dc.-fsh, lh, estradiol 14 dc lub kolo owu. fsh, lh, estradiol 21 dc lub 7 dni po owu- progesteron, prolaktyna, testosteron (ewentulnie dheas, androstendion, tsh, t3, t4) napewno powinnaś zbadac hormony tarczycy i testosteron, dobrze jest też zrobic cukier na czczo i z obciązeniem.
Źródło: erodzice.net/forum/viewtopic.php?t=2650


Temat: L I S T O P A D O W K I 2004
... na czczo? I jaki był wynik testu?!Jeśli można wiedzieć oczywiście.. Nie czytałam tego co pisałaś:( zaraz spróbuję znaleźć:) Ten test i TSH miałam robione żeby znaleźć przyczynę tej neuropatii. Wyniki oczywiście...
Źródło: mamaonli.s16.o12.pl/forummol/viewtopic.php?t=126


Temat: mój problem i poszukiwanie odpowiedzi
Na początek zrob podstawowe badania na czczo: Morfologia z rozmazem ręcznym Schillinga Elektrolity Sód, potas, żelazo magnez, wapń, chlorki (gosodarka wod-elektr) mocz ogólny kreatynina, kwas moczowy, mocznik. (nerki) glukoza AST, ALT, ... zlapac tachyarytmie) usg tarczycy oraz dorób FT3 i FT4 i przeciwciała anty tpo (czesto rodzinni robia tylko TSH) czynnik reumatoidalny rtg zatok rtg klatki piersiowej PA i bok dno oka u...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=785


Temat: Redukcja na suplach a leki
Planuje za jakiś tydzien zacząc redukcje z uzyciem Thermal Pro, 2xAttitude, oraz nowego Hmb Revolution treca jako antykatabolik. Jednak ostatnio robiłem badania i wyszło że miałem troszkę wyzszy poziom tsh i lekarz przypisał mi lek "letrox 25", który jak na razie biore i poziom tsh wrócił do normy. Ten lek jest na niedoczynność tarczycy. Z tego co mówił lekarz to lek nie ... mówił lekarz to wystaczy mniej odstępu, a thermala i hmb chciałem również brać na czczo z rana aby zaraz potem jeździć na rowerku. I teraz mam 2 pytania: 1 Czy mogę...
Źródło: forum.suple.us/viewtopic.php?t=55203


Temat: Siemka
Cukier na czczo i dwie godziny po posiłku, TSH koniecznie - to są badania, które absolutnie powinnaś zrobić. Skierowanie dostaniesz od rodzinnego, nie będzie robił Ci problemów, zwłaszcza jak powiesz w...
Źródło: 5xlclub.pl/viewtopic.php?t=3046


Temat: Wole guzkowe tarczycy
... ng/dl TSH - 0,796 ulU/ml Co oznaczają te wyniki? Mama była juz u endokrynologa, który przepisał Euthyrox N25 (1.5 tabl. rano na czczo). Zapisy na USG dopiero na koniec maja. Czy...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1344


Temat: Pogorszenie sie wynikow po lekach(Niedoczynnosc tarczycy)
Przypadkiem przy robionych badaniach wyszlo na jaw,ze mam podwyzszone TSH. TSH 3,6 Norma 0,30-4,00 zostalam skierowana na usg i lekarz powiedzial,ze mam hashimoto(autoimm.) Przepisal mi L-Thyroxin 25 M. i powiedzial,ze mam brac codziennie rano na czczo profilaktycznie aby nie dopuscic do rozwiniencia sie niedoczynnosci tarczycy. Tabletki bralam jak powinnam.Po 2 miesiacach poszlam sprawdzic czy wyniki sie polepsza. ZAMIAS SIE POLEPSZYC SA GORSZE!...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=811


Temat: Lęki, które mnie dopadły .......
witam wszystkich po dłuższej przerwie. Chciałam się " pochwalic " poziomem hypo jakie mnie dopadło wczoraj po porannym podaniu insuliny, bo to mój życiowy rekord - 33. Na czczo miałam cukier ... moja ). Jakie masz poziomy TSH, Ft3 i FT4, a jaki poziom przeciwciał? Jak jestes leczona i czy odczuwasz z tego powodu dolegliwości? Pozdrawiwm
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=9985


Temat: Witam wszystkich .usmiech .
dla pewnosci dzis próbe glukozy / pytano czy miałam robiona oto wynik / Rano na czczo cukier 94 po 1godz . cukier 173 po 2 godz . cukier 118 Wydaje mi...
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8936


Temat: cukryca i choroby tarczycy - Hashimoto a ciąża
Dzień dobry Właśnie do Was dołączyłam...choruję na cukrzycę i Hashimoto (cukrzyca wykrywa w ciąży, tarczycę leczę od 3 lat). W ciąży wyniki TSH i hormonów tarczycy miałam idealne- cały czas jedna ... na początku ciąży była 8,5 a cukier na czczo 217. trzeba kontrolować wszystko dość często i na pewno się uda
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8783


Temat: Czy to cukrzyca?
... czuję się po nich dużo silniejsza. Cukier na czczo 2 miesiace temu był w normie, TSH, wątroba, morfologia także. Waga poszła lekko do góry. Podejrzewam cukrzycę, jutro mam zrobic krzywą, chociaż...
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=9637


Temat: Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.
Dla Nas Hashimotek najbardziej optymalne Tsh jest max 1,5. Jeśli mamy nową dawkę ustaloną hormonu tarczycy to musowo wykonujemy badania po minimum 5 tygodniach na nowej dawce. Jeśli mamy anemię, to...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=982


Temat: CZEMU ZATRZYMUJE WODE POD SKÓRA?
WLASCIWY 1.010, PH 6.5 ,UROBILIGEN 0.2 E.U./dL ,GLUKOZA W OSOCZU 104 na czczo , SUROWICA: BILIRUBINA 0.9 , ALAT 22 , AspAT 22 , GGTP 14 , AMYLAZA 77 , ponadto...
Źródło: fbb.pl/index.php?showtopic=17494


Temat: Staramy się, oj jak się staramy Part V :))))
Alutku jeszcze jedno pytanie odnośnie TSH: czy wiesz może czy to się robi rano na czczo, czy nie ważne kiedy?
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=36149


Temat: Staramy się o wiosenne cuda po raz II + II + II + II + I
eni20 buuuuuu a już myślałam, że się udało. Bidulko!!! Co do badań to robiłam prolaktynę - dzień jest nieistotny, ważne żeby była robiona rano i na czczo, oraz progesteron - tutaj ... piku LH." Więc jest to dosyć przydatne badanko. Poza tym pomocne mogą być również wyniki "tarczycowe" TSH, T3 i T4. To na razie tyle. Nie sądzę też aby było coś z...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=42584


Temat: Staraczek odsłona XV
Moko trzymam kciuki!!!!! Może to tylko ta prolaktyna a reszta będzie ok! A czy TSH trzeba robić na czczo czy mozna tak sobie w dowolnym dniu cyklu i o dowolnej porze...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=58237


Temat: Tycie=niedoczynność tarczycy?
Właśnie dziś poszłam na powtórkę TSH(tym razem zdecydowałam ,że na czczo) i FT4, na razie po ostatnich wynikach TSH mam brać euthyrox150...zobaczymy
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=1095


Temat: Wymioty u psa już 2 miesiąc.
... czczo) Morfologia, ALP ASPAT ALAT GGT Mocznik Kreatynina Białko całkowite Glukoza Lipaza Cholesterol, TSH FT4 Badanie moczu (najlepiej pobranego przez cewnik) razem z badaniem osadu. Zacznij stosować wyłącznie jedną karmę (np...
Źródło: vetforum.pl/viewtopic.php?t=1367


Temat:
... Doustne środki antykoncepcyjne 13-83 ng/dl Po menopauzie 12-130 ng/dl Hemoglobina glikemiczna z HbA1c 0.6 g/l z Hb 14.5 g/l z HbA1c% 5.7% norma 4.8-5.9 Glukoza na czczo 5.3mmol/l normy(3.9-5.9mmol/l) 95,4mg/dl (70.2-106,2mg/dl)...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,47.html


Temat:
... na czczo 5.3mmol/l normy(3.9-5.9mmol/l) 95,4mg/dl (70.2-106,2mg/dl) OGTT-50 po obciążeniu glukozą 50g po 1h wynosił u mnie 12.7mmol/l(228,6mg/dl) a norma jest do7.8mmol/l(140mg/dl) a po obciążeniu 75g glukozą i po 2h miałam 10.4mmol/l(187.2mg/dl)...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,45.html


Temat: Leczenie radiojodem
... po operacji -NIE z powodu RT) rano na czczo, pod okresową kontrolą poziomu TSH (zakres referencyjny zależy troszkę od pierwotnego zaawansowania, ale jest to zwykle pomiędzy 0,3 – 0,1-0,05), oznaczanie fT4...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=501



Designed by Finerdesign.com