TSH poniżej normy

Podstrony

 

muzyka; rysunek; gry; film; psychologia; nauka; tajemnice ...

Temat: Marzec 2005
... mdłości (dziwne, że nie poranne). Ciekawe kiedy przejdą. Poza tym robiłam wyniki tsh i ft4, jedno mam poniżej normy, mój endo. kazał nadal brać Euthyrox, więc biorę. Pozdrowienia dla wszystkich, trzymaj...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=12688



Temat: @--'--,----LUTY 2009----,--'--@
... ciąży, tworzenie się łożyska, który powoduje wydzielanie białka? które daje zwiększone wartości FT3. No i że TSH się zniża poniżej normy w pierwszym tremestrze jak u mnie, FT3 wróciło do normy,...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=53812


Temat: :.:.:.LISTOPADOWE BRZDĄCE SETKA 10.:.:.:
... Paulina na antybiotyku, Zuza zakatarzona, a ja mam nadczynność tarczycy. Dzisiaj odebrałam wyniki i TSH mam na poziomie 0,005. Żelazo też grubo poniżej normy. Szukam endokrynologa. Co do przedszkola to chyba...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=64398


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
dotychczas to był wątek moje zmagania z wysokim TSH i niedoczynnością tarczycy! postanowiłam go jednak przekwalifikowac na wątek o Prolaktynie i niedoczynności tarczycy, gdyż powoli czuję się już specjalistką w tym temacie, może komuś przydadzą się informację , które zamierzam tu zebrać-od 2 str. PONIżEJ MóJ PIERWSZY POST: Cześć dziewczyny bardzo proszę was o pomoc, w trakcie badań TSH przy normie 0,27-4,2...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: Poporodowe zapalenie tarczycy
Ja tuż przed zajściem w ciążę zaczęłam leczyć niedoczynność tarczycy, leki brałam w ciąży i karmiąc, potem były dobre wyniki i przestałam brać leki. No i teraz miałam kontrolę TSH i wyszło poniżej normy co wskazuje na nadczynność tarczycyi zostało zdiagnozowane jako poporodowe zapalenie tarczycy.Dziś mi pobrali krw na przeciwciała-jeśli też będą podwyższone (dowiem się za 3 tygodnie dopiero) to diagnoza się...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=12604


Temat: ***LISTOPAD 2008***
... niskie TSH ...poniżej normy. Muszę powtórzyć badania za 2,3 tygodnie. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą Co do ubranek to w żadne dżinsy nie wchodzę choć waga bez zmian. Pozdrawiam jeszcze...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=51526


Temat: @--'--,----LUTY 2009----,--'--@
Ja dzis odebralam wyniki tsh, mam tez ponizej normy (norma od 0,4 a mam 0,228), do tego ft4 ponizej normy (norma od 0,8 a mam 0,762) rowniez. Endo kazal mi kupic ... a robilas FT3 albo FT4, bo moj endo mowi ze TSH lubi wariowac w ciazy i jest malo wiarygodne.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=53812


Temat: Pazdziernik 2006
Wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków za mnie. Przydało się, wszystko w porządku, gin powiedział że w ciąży może tak być z tarczycą, że TSH poniżej normy najważniejsze, że hormony ciążowe są...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=29605


Temat: fT4 w ciąży
Ja przed ciążą robiłam TSH i wynik wyszedł trochę poniżej normy, na moje życzenie w 18tc dostałam skierowanie na ponowny pomiar i tym razem poziom TSH wyszedł bardzo niski. Endokrynolog jednak stwierdziła, że TSH w ciąży ma prawo i podlega wahaniom, zleciła mi sprawdzenie FT3 i FT4 i te badania wyszły w normie. Przy okazji jednak ręcznego badania, potwierdzonego USG, wyszło, że ... przedciążowy wynik, skomentował endokrynolog - że takie odchylenie, to żadne odchylenie (a miałam jeśli dobrze pamiętam wynik 0,356 przy normie 0,4 ) , nie ma się czym martwić, co najwyżej powtórzyć...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=58485


Temat: nie radze sobie,pomozcie
A ja mam takie małe pytanko-czy jakiś lekarz zlecił ci badanie hormonów??? Choćby tylko TSH??Bo ja podobne napady złości mam gdy moje TSH (hormon tarczycy) jest poniżej normy czyli gdy moja...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=4960


Temat: Problemy z tarczycą
Witaj, masz bardzo wysokie TSH i uważam że nie nie powinnaś sama próbować jest to 11 krotnie przekroczona dopuszczalna norma (może to być już stała niedoczynność tarczycy albo np Hashimoto musisz wykonac dodatkowe badania na anty-TPO) co oznacza że Twoja tarczyca bardzo mało wydziela potrzebnych organizmowi hormonów a przy poziomie dopiero 50 TSH (hormon przysadki, regulujący pracę tarczycy) FT3 w normie a FT4 ciut poniżej. Powinnaś jak najszybciej skontaktować się z Endokrynologiem i ustalić leczenie i nie zapomnij mu powiedzieć że bierzesz 25 Eutyroxu. Oczywiście powinnaś też poinformować że spożywasz morszczyn i zapisuj...
Źródło: strukturalne.fora.pl/a/a,258.html


Temat:
Prosze o porade, bardzo sie denerwuje. moje ostatnie wyniki: podane normy w nawiasach Ăśstradiol =40,0 LH =3,6 FSH =6,6 Prolaktin =11,1 (1,9-25) DHEA-Sulfat =3,1 (0,3-4,3) Testosteron =0,6 (<0,7) Progesteron =0,4 SHBG =109 (20-120) ft3 =5,2 (1,8-4,2) androgeny =90,7 (0,3-3,5) ft4 =1,5 (0,8-1,9) TSH =0,7 (0,4-4,0) TSH n.TRH =103 anti TPO =18,8 (<35) cortisol =2,5 (2-25) Czy jakies badania powinnam wykonac dodatkowo? nie...
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,2732.html


Temat: niedoczynność tarczycy
Każdy lekarz to potencjalny konował. Ja już żadnemu nie ufam. TSH masz w normie (0,4 - 4), ale jest to górna granica. Aby zajść w ciążę TSH trzeba mieć poniżej 1,5....
Źródło: antyforum.pl/viewtopic.php?t=5967


Temat: DÓŁ
mi w badanich wychodzi tsh w normie-ale sie dosc chwieje-bylo ponizej 1,potem jesienia z powrotem 5, w styczniu niewiele ponad czyli prawie nadczynnosc, potem 2,lipiec-3 - husta sie jak chce ale jest w normie t4 bez tabletki przed badnaiem wychodzi na granicy dolnej normy wg lekarza jest farmakologiczne wyrównanie,ale jak dla mnie to takiej jazdy z samopoczuciami to nigdynie miałam-pije coraz wiecej...
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=6550


Temat: Tarczyca wpływa na cukrzycę?!
objawów to nie zaleca sie żadnego leczenia, tylko kontrolę poziomów TSH, T3 i T4 pewnie ten spadek masy ciała zwiazany jest z nadczynnością (jeśli już coś dzieje sie rzeczywiście z tarczycą); Po badaniu jesli poziom TSH jest równy lub poniżej 0,1 mU/l (czyli obniżony) a przy tym poziomy T3 i T4 w normie (lub jej górnej granicy) lub stezenia wolnejT3 i wolnej T4 są w normie to jest to wynik wskazujący na nadczynność. to tak z grubsza; wszystkie skróty sprawdziłam
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8538


Temat: Pogaduchy ciężarówek cdn....
... albo coś mi się polepszyło. No ale mam w karcie ciąży na czerwono zapisane w uwagach - TSH, tarczyca, skierowanie do poradni itd. Nie bagatelizuj tego, co Ci powiedział lekarz odnośnie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=3091


Temat: CZEMU ZATRZYMUJE WODE POD SKÓRA?
,fT4 13.88pmol/l (norma 9.0-24.0 pmol/l) , TSH 0.856mIU/I (norma 0.35-5.5mIU/I) ,PROLAKTYNA 210.65 uIU/ml (45-375) , PROGESTERON 2.57 nmol/l (0.9-3.9) , MORFOLOGIA KRWI: LEUKOCYTY 6.72,ERYTROCYTY 4.84, HEMOGLOBINA 14.8 , HEMATOKRYT 41.2 ,MCV85, ... , % BAZOCYTOW 0.8, % LUC 3.1, CHCM 34 ,OB 2 ,znowu TSH 2.173 mlU/l , ASO 10 IU/ml, CRP 0.12 mg/l ,TSH 1.357 mlU/I MOCZ: GLUKOZA ,BILIBURINA,CIAAL KETONOWE,ERYTROCYTY,BIALKO,AZOTANY,LEUKOCYTY-negatywny , CIEZAR ... nieznacznie obnizone FSH i LH ,ESTRADIOL W NORMIE , EKG, USG JAMY BRZUSZNEJ, ECHO SERCA, RTG KLATKI, GASTROSKOPIA, SPIROPMETRIA, POSIEW NESIENIAI MOCZU WSZYSTK TO OK jestem wciaz spuchniety czy to pije...
Źródło: fbb.pl/index.php?showtopic=17494


Temat: Zasadzimy ziarno - staranek część II + II + II + II
... niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania. Więc wszystko masz w normie, apropo TSH też już Cię...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=40545


Temat: NIEDOCZYNNOść TARCZYCY, TSH, WYSOKA PROLAKTYNA!
a jakie masz podane normy w badaniu tsh?Bo kazde laboratorium ma inne i tak jeżeli poniżej normy -nadczynność {prawdopodobnie u ciebie} a powyzej niedoczynność,co do usg tarczycy nie oriętuje sie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34601


Temat: Problemy z tarczycą
Dlatego ja miałam Emulor dwa razy podawany jod... teraz lece cały czas na tabletkach, mieszczę sie w normie, ale miałam rózne TSH od 3 do 0,6... mój lekarz twierdzi, że lepiej żebym miał poniżej 1, bo wtedy ławtiej mi sie schudnie i szybciej zajdę w ciaże...
Źródło: strukturalne.fora.pl/a/a,258.html


Temat:
LH: 3,6 FSH: 6,86. W opisie badania USG lekarka zwróciła uwagę na opis lewego jajnika: drobnoziarnisty (wielkość w normie), prawy - podobnie. Rozpoczęłam leczenie Syndi 35, które trwało kilka miesięcy. Bardzo ... Branie Syndi zostało przerwane moją operacją: stwierdzono bardzo szybko rosnącą torbiel śledziony. W grudniu lekarka ponownie wysłała mnie na badania, w celu ponownego wdrożenia leczenia. Tym razem sprawdziła TSH i ft4 - oba w normie, oraz androstendion i tu przeżyłam szok, gdyż po roku wizyt u lekarza jego poziom wynosi 4,97! Nie mam zaufania do leczenia Syndi 35, szczególnie przy mojej depresji...
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,775.html


Temat:
Pestko kochana ja kiedyś jak miałam nadczynność tarczycy to TSH miałam poniżej normy o wiele mniejsze i bardzo złe EKG miałam jakiś wstrząs tarczycowy czy jakoś tak objawy jak zawal serca...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,45.html


Temat: *** WRZE?NIÓWKI 2005 - MAMY PÓŁ ROCZKU ***
... uważam że skandal, np. badanie TSH jest refundowane, ale T3, T4, które pozwalają właściwie zinterpretować TSH już trzeba zapłacić.... no patrzcie, znowu sie rzpisałam , zaczynam rozumieć, dlaczego niektórzy zarzucali mi,...
Źródło: mamaonli.s16.o12.pl/forummol/viewtopic.php?t=606


Temat: niskie TSH / i prośba o polecenie dobrej książki
... 0,27-4,2 ) - wyniki podane w innych (chyba) jednostkach niż poprzednie badanie więc niby jest lepiej, ale wciąż poniżej normy Oczywiście najlepszym wyjściem jest teraz udanie się do endokrynologa i zrobienie...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=465


Temat: A my się wciąż staramy ;) ;) Part II + II + II + I
... jakości śluzu jest widoczna już niemal od poczatku stosowania, ja łykam 3 tabletki dziennie. łykam resztki fluidków, dzięki jutro chyba zrobię badania, PRL, TSH żeby skontrolować i Progesteron bo nigdy go...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=38747


Temat:
... wyjaśnić pochodzenie tych zaburzeń. Przeglądałam to forum i zastanowiło mnie jeszcze, czy nie powinnam mieć zbadanego TSH, bo wiem, że w rodzinie były problemy z tarczycą, poza tym moja mama cierpi...
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,364.html


Temat: Brak miesiączki
... na około grzmiali, że jestem wychudzona i wyglądam przerażająco. Dopiero wówczas zrobiłam badania. Okazało się, że poniżej normy mam żelazo, fT3, fT4 oraz TSH. Zdałam sobie sprawę, że jestem niedożywiona. Wróciłam...
Źródło: dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=16152


Temat: rak jajnika - Pewka historia mojej mamy
pozwala na transport większej ilości tlenu,co przy niewydolności krążeniowo-oddechowej ma ogromne znaczenie.Ile mamy tlenu w żyłach sprawdzamy kontrolując wysycenie(O2SAT).W tym przypadku jest dobrze(93.4 %) - środek normy. Trzeba przeciwdziałać,spadkowi wysycenia krwi tlenem,szczególnie przy małej liczbie erytrocytów. Tarczycowe Widoczny ok. 3-krotnie zaniżony poziom TSH.Towarzyszy temu niski poziom żelaza(czasami poniżej normy),niski poziomwitaminy B-12 i kwasu foliowego(poniżej normy).Sytuację tę skomentuje DEVI - forumowa "specjalistka" od...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=841



Designed by Finerdesign.com